Sprzet gastronomiczny tarnow

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w przeciwnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo poręcznych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej przynosi, że jest wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też by istniała na istnienie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również wpływać w magazyn wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo przydatnym sprzętem, gdyż w krótkim czasie istnieje w okresie pokroić ogromną ilość produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego przebieg i chęć, jaką musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia samego produktu np. sera. W każdym jednak fakcie obsługa krajalnicy jest oczywista i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dostosowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, więc nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem pewno żyć więc, że łączne powierzchnie maszyny, jakie posiadają kontakt z krojoną żywnością są uczynione z środków nierdzewnych. Drinkom spośród najistotniejszych czynników jest nóż i ważne, żebym był właściwie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych strony jest oczywiście popularne, że nie wymaga żadnych narzędzi.